Olipa maanmainio joulu ja joululoma. Lähdimme hyvissä kolme päivää ennen joulua maalle, Hartolaan ja heti seuraavana päivänä eli maanantaina satoi lunta reilusti. Uskomatonta kuinka paljon valkoinen lumi muuttaa maiseman ja oman olotilan. Tuli levättyä kunnolla, tulimme kotiin vasta viime lauantaina eli viikon siellä olimme. Netti maalla on, mutta yritin vältellä sitä mahdollisimman paljon ja nukuin, luin kirjoja ja leikin lasten kanssa. Joulupukin tuomisista paljastui monta kivan oloista kirjaa, ensimmäinen mitä aloin lukemaan on "Älä koskaan lyö Meduusaa lapiolla" by Guy Browning. Jo kirjannimi kuulosti ihan pöhköltä ja kansi jatkaa samaa linjaa. Ja ihanaa, sisältö on myös ihan yhtä pöhköä :) Noh, on aiheissa vähän tuota totuuden siementäkin, mutta aivan ihanan pöhkösti kirjoitettuna. Ja siis huom, positiivisesti pöhköä. :) Olen päässyt vasta puoleenväliin, mutta nauranut olen sitäkin enemmän. Olen ehkä enemmän teen juoja kuin kahvin, kahvi on vasta tulossa menu-listalleni, joten seuraava pätkä muun muassa on pakko laittaa tänne:

"Kaada vesi päälle ja lisää sitten maito. Ota tämän jälkeen teelusikka ja pidä pussille kunnon pieksäjäiset. Tässä kohtaa piilee teenkeiton taito. Temppu on siinä, että huljuttelet pussia ympäriinsä kunnes tee on hiukan haluttua laimeampaa. Tämän jälkeen nipistä pussia hiukan peukalolla, jotta saat teestä sopivan vahvaa. Purista ainoastaan niin kauan, että peukalo palaa."

=D Voi hurja... Enpä ole tajunnut pitää pieksäjäisiä teepusseilleni, mitähän haudutetulle teelle pitäisi tehdä? Mätkiä se pitkin seiniä ja ottaa seinää pitkin valuva neste jollain ovelalla tavalla talteen ja kuppiin?

Saas nähdä mitä loput kirjat tuovat tullessaan, toivottavasti nautinnollisia lukuhetkiä lisää.

Lapset ovat nyt maalla, joten tässä olisi aikaa tehdä jotain SUURTA ja TÄRKEÄÄ. Eli. Listalla olisi olohuoneen seinän maalaus, sitä ei tehdä lasten kanssa. Lisäksi pitäisi ehkä aloittaa inventaariota tässä puodin puolikkaassa. Ainainen kirous vuoden vaihteessa... Helpompi sekin ilman lapsia.

Ja jos en mitään ehdi ennen vuoden vaihdetta, niin oikein hyvää uutta vuotta kaikille!