Kuopuksen syntymästä on siis kolme vuotta. Kaksi vuotta olen yrittänyt saada hänen raskausaikana kertyneitä kiloja pois. Vaan sitkeästi ne roikkuvat mukana viikosta toiseen. Olen kokeillut painonvartioiden pisteet (niillä lähti painoa pois hurjasti esikoisen syntymän jälkeen), olen kokeillut salaatit, makeat pois jne. Vaan mitään ei tapahdu, ei. Nyt kaverini kehui karppausta maasta taivaaseen. Koska olen koulutukseltani ravitsemusteknikko (ei terapeutti vaan suurkeittiön esimies), on ruokapyramidit ja lautasmallit nakutettu selkäytimeen asti. Tähän mennessä olen nauranut karppaukselle, oikeinko tosiaan siitä on iloa jollekin? Jätetään pyramidin pohja pois, tai oikeastaan käännetään koko pyramidi ympäri ja vähän taotaan sitä niin, että rasvaa on alin taso ja ylin huippu vuoltuna hyvin ohueksi sisältää ehkä yhden täysruisjyvän! Ei mene minun ymmärrykseen sitten millään. Koska kaverini tätä kuitenkin kehui ja pitkän aikaa puhui minua kokeilemaan, ajattelin että kyllä kroppani kestää neljä viikkoa voin nuolemista. Neljä viikkoa on aika jolloin pitäisi jotain näkyä jos on näkyäkseen.

Nyt on kaksi viikkoa kulunut, itse asiassa eilen. Hyvän laihduttajan tavoin punnasin ja mittasin itseni aluksi. Mittasin normaalien vyötärö ja lantio mittojen lisäksi myös reiden ja rinnanympäryksen. Viikko sitten oli lähtenyt senttejä pois, mutta paino tippunut vain 0,8 kg. Hah, mittausvirheitä eikös niin! Ei tämä tuota mitään tulosta.

Eilen meinasin tippua puntarilta. No, ei se niin kovin korkea tiputus olisi ollut, puntari oli kuitenkin lattialla eikä esim vessanpytyn päällä. Kiloja oli humahtanut viikossa pois enemmän kuin ikinä! Painoni joka on siis viimeiset kolme vuotta ollut noin 92kg, oli tippunut! Puntarin viisari oli pudonnut 90kg alapuolelle, ja reilusti! Painan nyt 5kg vähemmän kuin kaksi viikkoa sitten. Uskomatonta. Tavoitepainoni on 75-77 ja sinne on vielä matkaa, 12-10kg. Senttejä on myös karissut kropastani pois hurjasti. Rinnanympäryksestä 4, reidestä 8 (tämän huomaa siitä, että housut lököttävät lahkeista), vyötäröstä 6 ja lantiolta 5. JOS tämä jatkuisi samaa rataa, olisin jouluna jo aikasta tikkumaisempaa mallia.

Siis mitään hoikkaahan minusta ei saa, on sen verran leveät hartiat ja lantio. Ihannepainoni yläraja on 68kg, silloin luuni törröttävät ja inhoan itseäni. Sanoi siis ihannepaino mitä vain, minä meinaan stopata 75kg tienoolla jos sinne pääsen. Silloin olen omasta mielestäni sopiva, ei laiha, mutta kaunis vielä. En halua nähdä yhtään luutani vapaaehtoisesti, en edes ihoni läpi.

Nyt tämä kyseinen kuopus, Teemu, on saanut tarhalla riehuneen vatsataudin. Kolme viikkoa olemme sitä onnistuneet kartella, mutta viime yönä se sitten tuli. Heräsin 3.30 kun Teemu istui sänkyni laidalla, valot olivat päällä ja hän kertoi hikan tulleen. Teemulle oksennus on aina ollut hikka, vaikka ihan oksennuksesta puhummekin. Sitä puuhaa sitten jatkoimme aamuyön läpi. Klo 9 aikaan on tullut viimeinen "hikka" ja nyt mies veteli jo iltapuuron masuun hyvällä ruokahalulla. Saas nähdä kuka on seuraavana vai säästymmekö muut.